Extra energie besparen met slimme verlichting.

Ledverlichting is al een stuk energiezuiniger dan traditionele verlichting. Maar wilt u nóg meer stroom besparen? Kies dan voor slimme besturing van uw verlichting.

Wat is slimme verlichting?

In essentie is slimme verlichting een methode om lampen volledig aan te kunnen passen naar specifieke behoeften en omstandigheden. Een systeem voor slimme verlichting geeft gebruikers de mogelijkheid om de efficiëntie van verlichting te verhogen.

Niet alleen gaat er een grote financiële en energiebesparing uit van de implementatie van slimme werkverlichting, maar ook geeft het bedrijven meer praktische mogelijkheden. Zo kunnen lampen op afstand worden bediend. Ook is het systeem gemakkelijk en snel te automatiseren.

We zullen enkele belangrijke aspecten van slimme verlichting in een zakelijke omgeving met u bespreken. Kiest u voor een slim verlichtingssysteem vaan Dutch LED Projects, dan kunt u onder meer de volgende elementen implementeren in uw lichtsysteem.

Bluetooth 5.0 SIG mesh netwerk

Slimme verlichting wordt geschakeld via een Bluetooth 5.0 protocol. De apparaten in het netwerk versterken het signaal en zorgen zo voor een uiterst stabiel netwerk (mesh netwerk). Apparaten zijn eventueel aan te sturen via smartphone of schakelaars.

Bewegingsdetectie

In veel kantoren, magazijnen en werkplaatsen komt onbedoeld veel verspilling van energie voor. Verlichting die de hele dag aanstaat, terwijl er niet de hele dag mensen aan het werk zijn: het komt regelmatig langs als een grote energieslurper. Dit probleem kan binnen uw onderneming voor onnodig energieverbruik en dus onnodige extra kosten zorgen.

Door slimme bewegingssensoren te installeren in de werkomgeving, is het gemakkelijk om dit probleem op te lossen. Wanneer er langere periode geen beweging wordt waargenomen door de slimme lichtsensoren, zullen deze automatisch uit gaan.

Tijdschakeling

Is de werkdag voorbij? Dan wordt er nog wel eens vergeten om het licht in de werkruimtes uit te schakelen. Natuurlijk is dat niet zó erg, maar als het keer op keer gebeurt, wordt er systematisch onnodig stroom gebruikt. Dat is natuurlijk zonde van het geld (en het milieu). Door een slimme tijdschakelaar in te bouwen in de verlichting wordt er voorkomen dat het licht ’s nachts onnodig aan blijft staan. Zo hoeft niemand zich meer zorgen te maken over onnodig brandende lampen in de late avonduren.

Uiteraard is het mogelijk om handmatig de verlichting alsnog aan te zetten. Een werknemer die overwerk doet zal uiteraard niet in het donker hoeven te zitten door uw nieuwe besparende tijdsschakelaar.

Daglichtdetectie

In sommige ruimtes is veel daglicht aanwezig. In een kantoor met veel ramen is het bijvoorbeeld eeuwig zonde om alle kantoorverlichting op de volle 100% te laten branden. Onze sensor kan detecteren of er genoeg daglicht aanwezig is en de lichtintensiteit op basis daarvan aanpassen. Hierdoor gaan uw lichtbronnen langer mee, maar realiseert u vooral ook een meetbare energiebesparing