Voor een lichtopbrengst die voldoet aan uw eisen | 0229 796 512 - ma-vrij van 9:00 t/m 17:00

Extra energie besparen met slimme verlichting.

Ledverlichting is al een stuk energiezuiniger dan traditionele verlichting. Maar wilt u nóg meer stroom besparen? Kies dan voor slimme besturing van uw verlichting.

Bluetooth 5.0 SIG mesh netwerk

Slimme verlichting wordt geschakeld via een Bluetooth 5.0 protocol. De apparaten in het netwerk versterken het signaal en zorgen zo voor een uiterst stabiel netwerk (mesh netwerk). Apparaten zijn eventueel aan te sturen via smartphone of schakelaars.

Mogelijkheden

  • Beweginsdetectie
  • Daglichtdetectie
  • Tijdschema's
  • Scene's
  • Android of Iphone besturing
  • EnOcean schakelaar (batterijloze schakelaar)
  • Rechtenbeheer

Bewegingsdetectie

Verlichting die de hele dag aanstaat, terwijl er niet de hele dag mensen aan het werk zijn. Bijvoorbeeld in een magazijn. Dat zorgt voor onnodig energieverbruik en dus onnodige kosten.

Een bewegingssensor die communiceert met de verlichting biedt een oplossing. Onze klanten kiezen vaak om de verlichting zo te schakelen dat deze aangaat bij bewegingsdetectie. Wanneer de sensor geen beweging detecteerd dan schakelt die automatisch terug. Eventueel schakelt deze na een tijdje uit of blijft de verlichting op een basisstand branden.

Daglichtdetectie

In sommige ruimtes is veel daglicht aanwezig en is het daarom zonde om de verlichting op 100% te laten branden. Onze sensor kan detecteren of er genoeg daglicht aanwezig is en de lichtintensiteit op basis daarvan aanpassen.

Tijdschema's

Tijdschema's kunnen gemakkelijk worden geprogrammeerd. Eventueel kunnen de tijdschema's afhankelijk worden gemaakt van sensoren.

Mogelijk scenario met een tijdschema

De verlichting schakelt naar 100% wanneer beweging wordt gedetecteerd. Wanneer er 10 minuten geen beweging is dimt de verlichting terug naar 10%. Om 6 uur schakelt de verlichting helemaal uit.

Scene's

Met behulp van scene's kunnen bijvoorbeeld diverse tijdschema's worden ingesteld.

Android of Iphone besturing

Het gehele systeem draait uiteraard automatisch. Instellingen zijn aan te passen via de Android of Iphone app. Extra beheerders zijn eenvoudig aan te maken binnen het systeem.

EnOcean schakelaar

Schakelaars die werken via het EnOcean protocol zijn te verbinden met het systeem. EnOcean schakelaars werken zonder batterij. Ze werken op basis van kinetische energie. De beweging van het indrukken van de schakelaar zorgt voor een elektrisch signaal dat wordt opgevangen door de sensoren.

Slimme lichtregeling in de praktijk

Lichtsensoren die niet doen wat we willen, dat is erg vervelend. Bijvoorbeeld wanneer we met iets bezig zijn en opeens springt het licht uit. Deze problemen kunnen diverse oorzaken hebben. Zo kan bijvoorbeeld de verkeerde sensor zijn geinstalleerd. Of de sensor is niet juist geconfigureerd.

Het toepassen van slimme lichtregeling met lichtsensoren is iets wat in de praktijk veel aandacht vraagt. Van te voren moet goed duidelijk zijn wat de gewenste situatie is. Zo kan daglichtdetectie in sommige situaties zorgen voor irritaties bij werknemers. In andere situaties kan dit juist een enorme meerwaarde opleveren.

Wat u echt moet weten voordat u ledverlichting aanschaft

In de whitepaper leest u wat echt belangrijk is om te weten over ledverlichting.

  • Wat is nou het grote verschil tussen tl en led?
  • Wat is goed licht voor uw werkzaamheden?
  • Waar moet u op letten bij het vervangen van de verlichting?
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Contact-over-ledverlichting

Kom in contact met ons

Bel: 0229 - 796 512 of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de contactpagina

Artikelen uit ons blog

5 voordelen van slimme LED verlichting voor bedrijven

Vergeet de laatste werknemer wel eens het licht uit te doen op de werkplaats? Of is het kantoor regelmatig nog helemaal donker wanneer u ’s ochtends als eerste aankomt? Maak dan zeker eens kennis met de mogelijkheden van slimme LED verlichting.

Lees meer
Kleurtemperatuur Voor LED Verlichting Kiezen: 5 Keuzefactoren

De juiste LED lamp kiezen voor uw ruimte kan een intimiderende taak zijn, omdat er zó ontzettend veel mogelijkheden zijn op de markt. De kleurtemperatuur is één van de factoren die de doorslag kan geven bij het selecteren van de juiste LED verlichting.

Lees meer
Tl ombouwen naar led

Met de stijgende energieprijzen wordt de noodzaak om te verduurzamen steeds groter. Veel bedrijven gebruiken nog tl verlichting en zijn zich soms nieteens bewust van het enorme energieverbruik van dit type verlichting. Terwijl het ombouwen van tl verlichting naar led verlichting tegenwoordig perfect mogelijk is.

Lees meer

Kom in contact met ons

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Na het verzenden van uw aanvraag nemen wij binnen 24 uur contact met u op!

Klanten beoordelen Dutch Led Projects met een 8.8